EU uvodi nove sankcije Belorusiji

Evropska unija planira da uvede nove sankcije ove nedelje zbog pomaganja u ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2022.

14:59

EU uvodi nove sankcije Belorusiji
Ilustracija: Depositphotos/unkreatives

One će pogoditi izvoz, oligarhe, centralnu banku i isključiti beloruske banke iz SWIFT-a, rekao je jedan viši zvaničnik iz Brisela danas za Rojters.

"Što se tiče paketa ekonomskih sankcija, koje su neizbežne, najverovatnije će biti proglašene danas ili sutra“, rekao je izvor britanske agencije koji je zahtevao da ostane anoniman.

"Očekujem da ćemo u toku ove nedelje uvesti restriktivne mere protiv najvažnijih sektora beloruske ekonomije“, naglasio je.

Briselski zvaničnik je kazao da će cilj biti da se spreči izvoz beloruske robe uključujući goriva, duvan, drvnu građu, cement, gvožđe i čelik. EU će takođe otkloniti neke propuste u propisima koji i dalje postoje kada su kalijumova đubriva u pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: