Dizni stvara novo medijsko carstvo

Dizni planira spajanje sa indijskom medijskom kompanijom vredno 8,5 milijardi dolara.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.02.2024.

09:55

Dizni stvara novo medijsko carstvo
EPA-EFE/ADAM S DAVIS

Kompanija Dizni je saopštila danas da, u poslu vrednom 8,5 milijardi dolara, namerava da spoji svoju filijalu Star Indija sa medijskom kompanijom Viakom18, koju podržava Rilajans industris Mukeša Ambanija.

Rilajans će voditi novi posao, a to partnerstvo bi moglo da izraste u jednu od najvećih medijskih imperija u Indiji, preneo je Bi-Bi-Si.

Ambani, najbogatiji čovek Azije, tako namerava da reši probleme kompanije koja se bavi strimingom u Indiji, a obećao je i da će obezbediti 1,4 milijarde dolara za pokretanje nove firme.

Indijski biznismen, koji je svoje bogatstvo od 100 milijardi dolara (prema Forbsu) izgradio u hemijskoj i naftnoj industriji, nazvao je spajanje "značajnim sporazumom koji najavljuje novu eru u indijskoj industriji zabave“.

Kompanije su saopštile da očekuju kako će posao, za koji je još uvek potrebno odobrenje nadležnih, biti završen krajem ove ili početkom sledeće godine.

Kombinovana firma mogla bi da ima više od 120 kanala, koji bi opsluživali oko 750 miliona korisnika širom zemlje.

Viakom18, koji je nastao 2007. godine kroz partnerstvo između Rilajans i Paramaunta, trenutno ima oko 40 kanala.

Dizni je preuzeo "Indijske zvezde" nakon što je 2019. godine kupio deo medijske imperije Foks Ruperta Mardoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: