Delta još na zemlji - pišu karte rukom

Američka avio-kompanija Delta suspendovala je do daljeg sve letove zbog globalnog sistemskog kompjuterskog kvara.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2016.

10:19

Delta još na zemlji - pišu karte rukom
Foto: Gettyimages

Iz kompanije još ne mogu da kažu kada će problem biti rešen.

“Naš sistem je pao u celom svetu. Putnici bi trebalo da provere status svog leta pre polaska na aerodrome, dok se problem rešava”, objavila je kompanija na Tviteru.

Kako se navodi, u kompaniji rade na otklanjanju problema u najkraćem mogućem roku.

Desetine hiljada putnika američke avio-kompanije Delta širom sveta suočeni su od jutros najpre s odlaganjem a potom i sa supenzijom svih polazaka.

U Los Anđelesu, putnici koji su se već bili ukrcali na let za Njujork iskrcani su iz aviona i vraćeni na terminal, bez ikakvog obaveštenja ko tome ada će moći da polete.

U Las Vegasu neki od puntika zaspali su na podu blizu izlazne kapije aerodroma, čekajući novosti od avio-kompanije.

Slična kašnjenja i odlaganja zabeležena su i na mnogim drugim svetskim aerodromima.

Mediji javljaju da je Delta počela da putnicima izdaje avionske kartre pisane rukom ili štampane starim sistemom, o čemu svedoče fotografije na društvenim mrežama.

Lućano Resende kaže da svoj polazak na londonskom aerodromu Hitrou čeka već dva sata, kako bi se vratio kući u San Francisko preko Sijetla.

On kaže da su zaposleni Delte počeli ručno da overavaju karte i da upisuju putnike za letove, ali je to veoma sporo. "Pretpostavljam da je prošlo mnogo vremena od kad su to radili ručno", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: