Akcijama "Tesle" će se trgovati na kripto berzi Bajnens

Valeta -- Kripto berza Bajnens (Binance) najavila je danas pokretanje „trgovine digitalnim tokenima“ koji su podržani akcijskim kapitalom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Imaginechina
Foto: Depositphotos/Imaginechina

Prvi akcijski token koji će biti ponuđen je "Tesla", najveći proizvođač električnih automobila po tržišnoj kapitalizaciji.

Prema saopštenju ove berze sa sedištem na Malti, „svaka token akcija na Bajnensu predstavljaće jednu deonicu u akcijskom kapitalu, koje su deponovane u portfelju osnovnih hartija od vrednosti, u saradnji sa investicionom firmom CM-Ekviti (Equity) i platformom za tokenizaciju imovine Didžital Asets“, prenosi Raša tudej.

Najmanji "Teslin" akcijski token na Bajnensu iznosiće stoti deo od celog žetona, i predstavljaće isto toliki udeo u kapitalu kompanije.

Cene token deonica će se utvrđivati i obračunavati u Bajnens dolarima (BUSD), regulisanoj stabilnoj kriptovaluti vezanoj za američki dolar, koju izdaje Pakos trast.

„Akcijski tokeni će pokazati kako možemo nesmetano da demokratizujemo transfer vrednosti, smanjimo barijere i troškove pristupa bez ugrožavanja usklađenosti ili sigurnosti. Kroz povezivanje tradicionalnog i kripto tržišta, gradimo još jedan tehnološki most za sveobuhvatniju finansijsku budućnost“, rekao je Čanpeng Džao, izvršni direktor Bajnensa.

Pokretanje trgovanja akcijskim tokenima po narudžbini otvara nove mogućnosti i za kripto i za tradicionalne investitore, navode iz Bajnensa i dodaju da će pratiti potražnju na tržištu tako što će uvrstiti akcijske tokene više kompanija i pokrenuti dodatne srodne funkcije.

Kripto berza Bajnens je zabeležila rast broja korisnika od 346 posto tokom prvog kvartala 2021. godine i rast ukupnog obima trgovine od 260 procenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu