Direktor kanadske avio-kompanije: Vraćanje letova skupo i rizično

Kanadske avio-kompanije preduzimaju korake da pokrenu svoje poslovanje, ali vraćanje letova biće skupo i rizično, izjavio je Džim Skot, direktor Fler erlajnsa.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 16.06.2020.

08:37

Direktor kanadske avio-kompanije: Vraćanje letova skupo i rizično
Foto: Depositphotos, Snake81

Ovog leta, merenje temperature, zdravstveni upitnik i zaštitne maske biće uslov za ukrcavanje na letove u Kanadi.

Kanadska niskobudžetna kompanija Fler erlajns je već otpustila 50 procenata svoje radne snage zbog pandemije, javlja kanadska TV mreža Si-Bi-Es. Slična situacija je i u drugim kanadskim avio-kompanijama - "Er Kanada" je u maju objavila da smanjuje svoju radnu snagu za 50 do odsto, dok je "Vest džet" u martu otpustio polovinu svoje radne snage, odnosno oko 14.000 zaposlenih.

Avio-kompanija "Er transat" je otkrila prošle sedmice da ponovo uvodi letove 23. jula za gotovo dve desetine međunarodnih odredišta, uključujući Francusku, Italiju i Meksiko.

Er Kanada, takođe, dodaje više međunarodnih destinacija, uključujući London, Pariz i Frankfurt.

"Pandemijske mere ukidaju sav glamur tokom leta avionom. Ljudi su vrlo tihi. Ukrcavaju se u avion poštujući distancu. Mislim da je socijalni momenat tokom letenja, razgovor sa komšijom, susret sa ljudima, šale sa stjuardesama, nestao potpuno. Ti dani su prosli", kaže Skot za Si-Bi-Es.

Na aerodromima širom Kanade već su preduzete brojne mere bezbednosti, uključujući zahtev da svi putnici i osoblje nose maske. Obavezno je popunjavanje upitnika o zdravstvenom stanju, a pojačane su i mere dezinfekcije. Putnici koji putuju u Kanadu, iz nje ili unutar nje, moraće da prođu obavezne provere temperature pre ukrcavanja. Neke avio-kompanije to već rade, kao sto su "Er Kanada", "Vest džet" i "Fler erlajns".

Samo letenje sada je znatno drugačije, s obzirom da su neke kompanije obustavile uslugu hrane i pića, dok na prekookeanskim letovima putnicima više neće deliti ćebe i jastuk. Putnici na letovima "Er Transata" dobiće masku za lice, rukavice, sredstva za čišćenje i maramice. Putnici Er Kanade mogu očekivati da će dobiti sličan paket, zajedno sa praznim sedištem koje je neposredno pored njihovog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: