Čudo iz SAD: Vašington pravi raketu koja može da savlada ruske PVO sisteme VIDEO

Raketa PrSM koju razvija korporacija Lokid Martin trebalo bi da može da savlada ruski sistem za protivvazdušnu odbranu, kaže američki general Džon Raferti.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 15.12.2019.

15:20

Čudo iz SAD: Vašington pravi raketu koja može da savlada ruske PVO sisteme VIDEO
Foto: Ilustracija, Depositphotos, CelsoDiniz

Lokid Martin razvija američku raketu PrSM klase zemlja—zemlja za vazduhoplovstvo i mornaricu Sjedinjenih Američkih Država.

Kako Raferti kaže za "Brejking difens" na evropskom ratištu raketa će se prvenstveno koristiti kao kontramera ruskim sistemima za protivvazdušnu odbranu. Ona, istovremeno, treba da se u Tihom okeanu suprotstavi kineskim ratnim brodovima, prenosi Sputnjik.

General je naglasio da bi raketa trebalo da zameni taktički raketni sistem ATAKMS. Ova raketa će biti manjih dimenzija u odnosu na svoju prethodnicu. To će omogućiti da se u kontejntere sistema stavi više punjenja.

List navodi da je uspešna raketna proba PrSM izvedena na poligonu "Vajt sends" u Novom Meksiku 10. decembra. Raketa je prešla oko 240 kilometara i pogodila sve ciljeve.

Raketa PrSM mogla bi da uđe u službu 2023. godine. Dve godine kasnije planirano je da se ona obnovi i opremi funkcijom praćenja i uništavanja pokretnih ciljeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: