Svet

Nedelja, 30.06.2019.

15:26

Da li će ovo oružje biti najbolje dosad: Rusija počinje proizvodnju sistema S-500

Rusija počinje proizvodnju protivvazdušnih raketnih sistema S-500, rekao je šef državne korporacije Rosteh Sergej Čemezov televiziji Rusija 1.

Izvor: Sputnik

Da li će ovo oružje biti najbolje dosad: Rusija počinje proizvodnju  sistema S-500
FOTO: Epa, EFE MAXIM SHIPENKOV

"Pravimo novo savremeno oružje. I dok sada prodajemo S-400, mi već proizvodimo S-500. To je savremeniji kompleks. Ne bih želeo sada da govorim o njemu, još uvek ga vojska ne koristi. Ali mislim da će ga uskoro dobiti", rekao je Čemezov.

Odgovarajući na pitanje kada bi tačno komplekse mogla da dobije vojska, Čemezov je odgovorio:

"Nakon završetka testiranja".

On je naveo i da će opseg S-500 biti veći od S-400.

Podsetimo, zapadni mediji su ranije pisali da je novi sistem protivvazdušne odbrane najbolji na svetu i da mu oružje SAD ne može apsolutno ništa.

On dejstvuje na većoj udaljenosti nego bilo koji drugi raketni sistem na svetu i može da ruši stelt i obične letelice, balističke rakete, dronove, čak i hipersonične projektile, kao i nevidljive lovce pete generacije, koji su ponos američkog ratnog vazduhoplovstva.
Taj sistem može da obori više meta istovremeno, a među njima su i lovci F-22 i F-35.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uskoro ostajemo bez nafte?

Nafta je jedan od najvažnijih resursa za čovečanstvo. Koristi se ne samo za proizvodnju goriva i maziva, već i kao sirovina za proizvodnju sintetičke gume, sintetičkih tkanina, plastike, deterdženata, boja i lakova, đubriva, pesticida, voska i još mnogo toga.

10:07

8.6.2024.

1 d

Podeli: