Vesti -

Zgrada Pošte na Savskom trgu dobija "novi stari" izgled

Beograd -- Zgrada Pošte na Savskom trgu biće rekonstruisana, dobiće izgled kakav je imala pre Drugog svetskog rata, rekao je glavni urbanista Grada Beograda Marko Stojčić.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, akarelias
Ilustracija: Depositphotos, akarelias

"Upravo pokrećemo postupak kako bismo izvršili rekonstrukciju Pošte, koja će dobiti "novi stari" izgled, onakav kakav je imala pre bombardovanja u Drugom svetskom ratu", rekao je Stojčić.

On je rekao i da će pokušati da u istom trenutku kada otvore i Savski trg, bude završena i fasada Pošte.

"U svakom slučaju, biće rekonstruisana vrlo brzo, tako da ćemo uskoro imati potpunu sliku ovog dela grada kako je i nekad izgledao, samo sa novim trgom", rekao je Stojčić za Studio B.

Stojčić je takođe rekao i da je temelj za spomenik Stefanu Nemanji koji će biti visok 21,5 metara postavljen, ali i da upravo taj spomenik usporava radove.

"Spomenik treba da stigne iz Moskve, ali pošto je Rusija i daje u jeku korone, to je sve na čekanju. Ceo trg je trebalo da bude završen do kraja leta, ali je upravo spomenik razlog što će se radovi preneti na jesen jer mi neke radove ne možemo da završimo dok ne postavimo spomenik. Postavljanje spomenika će trajati oko mesec i po dana", rekao je Stojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.