Zašto Irci prete tužbom u Somboru

Nezadovoljan kupac spornih 1.611 hektara zadružne zemlje u Srpskom Miletiću, pišu Novosti.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 02.06.2013.

10:31

Default images

O rešenju koje je pre četiri dana izdalo Ministarstvo privrede i finansija, a kojim se potvrđuje prvostepeno rešenje Opštinske uprave Odžaci, da je 1.611 hektara zadružne zemlje u Srpskom Miletiću nezakonito privatizovano, izjasnila se i druga strana.

Darko Sadžak, izvršni direktor PP „Miletić“ a. d., čije je sedište u Somboru, u ime vlasnika „Baltik properti investments“ iz Irske, ocenio je da je rešenje lokalnih organa vlasti iz Odžaka, koje je potvrdilo resorno ministarstvo, „skandalozno jer ugrožava privatnu imovinu“. On je najavio tužbu Upravnom sudu u Beogradu protiv Opštinske uprave Odžaci i Ministarstva privrede i finansija.

"Sadašnju situaciju smatram privremenom, ali će ona naneti veliku štetu našoj firmi u kojoj radi više od 80 Miletićana. Takva odluka ugrožava poslove firme i veliki broj preduzeća dobavljača i poslovnih partnera" - izjavio je direktor Sadžak i dodao da veruje „da će država Srbija razmisliti o posledicama ove nezakonite odluke“.

S druge strane, Goran Stamenković, pravni savetnik ZZ „Agro Miletić“, kojoj se vraća zemlja kao zakonitom sledbeniku stare zadruge iz Srpskog Miletića, kaže da je ovaj pravni posao, po njegovom mišljenju, završen i da se direktor Sadžak poziva na politiku, a ne na pravo.

"Naime, vlasnik PP „Miletić“ je firma registrovana u Irskoj, pa bi po toj „školi mišljenja“ kao stranci trebalo da imaju poseban tretman. Međutim, mi moramo na svakom slučaju da pokažemo da smo pravna država. To je konstatovano i u rešenju Ministarstva gde se kaže: „Činjenica da je većinski vlasnik kapitala kod obveznika vraćanja strano pravno lice ne daje mu za pravo da bude iznad zakona i da ostvari tretman i privilegije koje mu po zakonu ne pripadaju“, rekao je Stamenković, koji smatra da bi Republički geodetski zavod - Služba za katastar nepokretnosti Odžaci" - morao da upiše u knjigu vlasnika ZZ „Agro Miletić“ u roku od 15 dana, kako je to naložilo Ministarstvo privrede i finansija.

Takođe, rešenjem je naloženo PP „Miletić“ a. d. Sombor da „po pravosnažnosti rešenja preda u posed nepokretnosti“ ZZ „Agro Miletić“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: