Vesti -

Zaječar dobio novi stadion. Vučić na otvaranju Kraljevice: Ovo je tek početak FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novoizgrađeni stadion "Kraljevica" u Zaječaru.

Izvor: B92.net
Podeli
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Na pitanje da li će Srbija postati zemlja fudbala nakon svih ovih stadiona Vučić je istakao da je fudbal kod nas najpoznatiji sport, ali da je Srbija u svemu bolja sem u fudbalu.

"Ja sam zahvalan predsedniku Čeferinu, mnogo pomaže razvoju fudbala pogotovo ovde", kazao je Vučić i dodao da su Hrvati dosta po tom pitanju ispred nas.

Što se tiče ulaganja u sportsku infrastrukturu, Vučić je rekao da je "ovo tek početak".

Prema njegovim rečima, urađeno je više puteva nego što je iko u istoriji Zaječara uradio.

"Urađene su dve škole, moraćemo i srednjoškolski centar, ali to mnogo košta. Stiže i digitalni mamograf u novembru ili decembru što mislim da je važno, za sve žene i one koji žive u Zaječaru. Za to je potrebno najmanje 40 miliona. Zaista smo dali sve od sebe", kazao je Vučić.

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

"Za nas su Zaječar, Sombor, Požarevac, Vranje prioriteti. Uvek sa investitorima pregovaramo da prvo ovde dođu", kazao je i dodao da je Zaječar na listi projekta Čista Srbija što se problema kanalizacije tiče.

Kazao je da je istočna Srbija dragulj cele Srbije.

"Ulaganja rastu brzinoim munje. Budžeti zemalja u okruženju su dva puta manji nego što mi sada imamo na računu", rekao je Vučić, te je poručio kako nikada zbog izbora nije pričao o povećanjima plata i penzija.

Naglasio je da nije samo Beograd Srbija i nikada neće ni biti.

Najavio je da će i Beograd i Niš kao i drugi gradovi uskoro dobiti "prelepe stadione" i kako ćeNacionalni stadion biti jedan od najlepših stadiona u Evropi i svetu.

Stadion se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa i jedan je od tri, uz Leskovac i Loznicu, koji su izgrađeni u skladu sa najvišim UEFA standardima.

Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara.

Prema ranijim najavama, Vučić stadion obilazi u društvu predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandra Čeferina, a potom će se zajedno uputiti u Leskovac, gde Srbija od 15 sati dočekuje Bugarsku u odlučujućem meču za plasman na EURO 2024.

Otvoren novi stadion u Loznici, Vučić pokazao šta zna sa loptom FOTO/VIDEO

Podsetimo, juče je Vučić otvorio stadion "Lagator" u Loznici. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra. Može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.