"Za dva sata i 15 minuta od Beograda do crnogorske granice"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se u maju potpisuje ugovor za izgradnju dodatnih 107 kilometara od Požege do Boljara.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.04.2021.

11:56

Foto: Tanjug, Rade Preliæ

Prema njegovim rečima, za 2 sata i 15 minuta stizaće se od Beograda do crnogorske granice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, posle razgovora sa kineskom kompanijom CCCC, da će auto-put od Preljine do Požege biti završen najkasnije u januaru ili, eventualno, u februaru, ali i da će već u maju biti potpisan ugovor sa Kinezima za gradnju nastavka auto-puta od Preljine do Boljara na granici sa Crnom Gorom.

Vučić je istakao da će, kada ceo auto-put bude gotov, moći da se stigne do Crne Gore za samo dva sata i 15 minuta.

"Velika vest za danas je da ćemo već u maju, odnosno za mesec ili mesec i po dana, pokušati da potpišemo ugovor za auto-put do granice sa Crnom Gorom, što je dodatnih 107 kilometara. To će biti na veliku radost za građane Arilja, Ivanjice, celog Peštera i svih okolnih mesta, ali i za građane Crne Gore", naveo je Vučić.

To će značiti da će, kako je rekao, za samo dva sata i 15 minuta moći da se stigne od Beograda do crnogorske granice.

"To niko nije mogao ranije da zamisli, to su tektonske promene", naglasio je Vučić.

Predsednik je naglasio da će Srbija biti premrežena auto-putevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: