Srbija

Subota, 18.11.2023.

12:53

Vučić najavio: Namenska industrija će potpisati najveći ugovor u istoriji Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u ponedeljak očekuje da će namenska industrija potpisati najveći ugovor u istoriji Srbije.

Izvor: Tanjug

Vučić najavio: Namenska industrija će potpisati najveći ugovor u istoriji Srbije
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIÆ/ bg

U pitanju je vrednost od 310 do 320 miliona evra.

"Zamislite kad potpišete ugovor sa samo jednom kompanijom iz inostranstva na oko 310, 320 miliona evra. Znate kako to sigurno znači našim kompanijama", rekao je Vučić u Banji Koviljači.

On je dodao da je samo pitanje da li može sve da se isporuči.

"Moramo to da isporučimo i da se ne osramotimo. A pri tome imamo zahteve u ovom trenutku za našu robu u visini od pet milijardi evra, a ne možemo da isporučimo, nemamo", rekao je predsednik tokom obilaska završnih radova na renoviranju hotela "Podrinje" u Banji Koviljači odgovarajući na pitanje novinara o najavljenim ogromnim ulaganjima u namensku industriju.

Dodao je da bi Srbija mogla mnogo novca da zaradi ukoliko bi prodala svoje tenkove i vojnu tehniku koju poseduje na stokovima.

"Ko zna koliko bismo mogli para da uzmemo, nego nisam zainteresovan. Srbija mora uvek da bude sposobna da sebe odbrani, da sačuva i svoje nebo i svoju zemlju i svoj narod", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

10 h

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

1 d

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

1 d

Podeli: