Vučić: "Lažne prijave za subvencije za čak pola miliona hektara"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je država povećala ratarima subvencije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.08.2023.

20:00

Vučić:
Foto: TANJUG/ RADE PRELIÆ/ bg

On je istakao da je preko eAgrara država utvrdila putem satelitskih snimaka da su podnete lažne prijave za subvencije za čak pola miliona hektara površina koje se ne obrađuju ili za oko 80 miliona evra.

"Pogledajte čudo, šta se dogodilo, a izašli smo vrednim ratarima u susret, od kojih su mnogi blokirali puteve, iako su mnogi od njih časni i pošteni ljudi. Imamo sada satelit i Biosens institut, uzeli smo zahteve za subvencije, pošto imamo 150 miliona evra za subvencije samo za ratarske kulture i videli smo da su za pola miliona hektara lažne prijave za obradive površine", rekao je Vučić.

Objasnio je da su u prijavama prijavljene kulture poput kukuruza, pšenice, uljane repice i slično, iako se na snimcima vidi da je tu gusta šuma u kojoj niko nikada nije ništa posadio ili posejao.

"Za pola miliona takvih hektara nam traže pare, to je 80 miliona evra direktne krađe od države", naglasio je Vučić.

Takođe, istakao je da su se zato pojedini poljoprivrednici bunili zbog eAgrara, jer sve lako može da se proveri. Istakao je da su, ipak, svi podržavali proteste ratara, samo zato što se bune protiv države. Zapitao je da li sada država treba da podnosi krivične prijave i da svi koji su to radili idu u zatvor.

"Iz vazduha vidimo svaki metar kvadratni, oni ne razumeju, svaku kulturu vidimo. Zato smo i radili eAgrar. I onda kažu da je arogantan Vučić, a to je 80 miliona vaših para", naveo je Vučić.

Kazao je da ima više od 20.000 ratara koji su podneli lažne prijave i dodao da je to samo početak.

"Hoće leba bez motike i da ocrne sve one koji se muče i rade pošteno", naglasio je Vučić.

Najavio je da će država tih 80 miliona evra dodatno da uloži u subvencije za poljoprivrede i poveća ih za one koji rade pošteno.

"Lopovluk više neće moći", poručio je Vučić.

"Ko će da brani državu i kaže - ovo je naš novac. Naveo da ima uljanu repicu, a tu šuma kao u Amazonu i mi za to treba po hektaru da mu damo po 200 evra, a ima 1.000 hektara... I zato je bila pobuna protiv eAgrara, jer sada prvi put možete da proverite sve i vidite ko govori istinu", rekao je Vučić.

Kaže da država na nekim stvarima ne insistira na da bi maltretirala građane već zato stso ima nenormalna odliv novca i da je važno da imamo zdrave finansije.

"Ovo su sve veliki planovi koje sam predstavio, zamislite da sam postupio po nalogu 'dobronamernih' opoziconih političara koji su govorili da će da sruše Beograd na vodi", istakao je Vučić i dodao da bismo u tom slučaju imali umesto Beograda na vodi udžerice i zmijarnik.

"Nećemo odustati - izgradićemo Srbiju uprkos svim otporima", poručio je Vučić i pozvao ljude da se ne suprotstavljaju napretku zemlje.

"Da se ujedinimo i dočekamo 2027. sa neverovatnim rezultatima", naglasio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: