Srbija

Ponedeljak, 20.03.2023.

09:05

Važna vest za poljoprivrednike

Danas počinje prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG).

Izvor: eKapija

Važna vest za poljoprivrednike
Ilustracija: Shutterstock/Fotokostic

Ovo predstavlja obavezan korak za korišćenje sistema eAgrar koji će omogućiti da svi podaci o domaćinstvu budu na jednom mestu, prenosi eKapija.

Svi poljoprivredni proizvođači mogu da ažuriraju podatke i obnove status svojih poljoprivrednih gazdinstava u eRPG. Uputstva za unošenje podataka u ePRG nalaze se na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Poljoprivrednici se mole da pažljivo pročitaju ili pogledaju uputstva koja su im dostupna na zvaničnom sajtu Ministarstva poljoprivrede http://www.minpolj.gov.rs/ ili sajtu eAgrara https://eagrar.gov.rs/.

U slučaju da je potrebno dodatno pojašnjenje poljoprivrednici mogu posetiti najbližu Poljoprivredno savetodavnu stručnu službu (PSSS) ili mogu da pozovu broj telefona 0800 106107.

Ministarstvo poziva poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj lični broj (eID broj) i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.

Srbija je ove godine ukupno za subvencije, sa svim izvorima, izdvojila 68,7 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

EU rešila: Vršićemo pritisak

Evropska unija će vršiti pritisak na druge zemlje na ovogodišnjem klimatskom samitu COP29 da ispune obećanje o prelasku sa fosilnih goriva na zelene alternative, stoji u nacrtu pregovaračke pozicije evropskog bloka.

8:46

13.7.2024.

7 h

Svet

Putin odobrio: Sledi povećanje

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

19:33

12.7.2024.

20 h

Podeli: