Sloga poziva kolege na bojkot, malo je 15% više

Udruženi sindikati Srbije Sloga odbacili su kao nedovoljne iznete predloge za povećanje minimalne cene rada.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

12:02

Sloga poziva kolege na bojkot, malo je 15% više
Foto:Thinkstock

Sloga je pozvala Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost" da istupe iz Socijalno-ekonomskog saveta i prestanu sa podrškom "glumatanju socijalnog dijaloga" .

Sloga je reagujući na najavu da će Socijalno-ekonomski savet do 15. septembra postići dogovor o "minimalcu" za 2018. godinu ocenila da je to nastavak farse i glume tripartitnog socijalnog dijaloga, "kad se dobro zna da će konačnu odluku doneti jedan čovek, Aleksandar Vučić", te poziva sindikate da izađu iz dijaloga, jer rade na štetu radnika, a u svoju ličnu korist.

Posebno kritikuju predlog predsednika Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" i člana Socijalno-ekonomskog saveta Zorana Stojiljkovića, da minimalna cena rada treba da bude povećana od 10 do 15 odsto.

Navode da bi bilo jako važno da Stojiljković objasni javnosti na osnovu kojih parametara je izračunao taj maksimum do 15 odsto, "s obzirom da i sam kaže da cena od 130 dinara po satu ne obezbeđuje ni pokrivanje troškova minimalne potrošačke korpe" i poručuju da to nikako ne može biti prihvatljiv predlog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: