Srbija

Utorak, 04.01.2022.

11:10

Saznajemo: Ovo je adresa za prijavljivanje za 100 evra

Prijavljivanje za 100 evra za mlade od 16 do 29 godina počeće 15. januara i trajaće do 30. januara.

Izvor: B92.net

Saznajemo: Ovo je adresa za prijavljivanje za 100 evra
Ilustracija: Depositphotos, VAKSMANV101

Kako saznaje B92.net, adresa za prijavljivanje biće ista kao i prethodnih puta kada su se građani prijavljivali za novčanu pomoć od države - idp.trezor.gov.rs.

Naime, prijave za novih sto evra ići će, kao što je ranije i najavio ministar finansija Siniša Mali, preko Uprave za trezor, na isti način kao što su se građani prijavljivali za prethodne vrste pomoći. Ipak, dosad nije bilo poznato da li će link koji vodi ka prijavi ostati isti, ali sada je, prema saznanjima našeg portala, i to jasno – adresa ostaje ista.

Za dobijanje 100 evra biće potrebna samo lična karta i broj računa, ili, ukoliko lice ne poseduje račun, treba samo da odabere banku u kojoj će Ministarstvo finansija otvoriti račun zbog isplate pomoći.

Zakon koji to sve definiše već je spreman i naći će se sledeće nedelje pred poslanicima na sednici Narodne skupštine.

"Po završetku prijave, mladima će biti isplaćeno po 100 evra. Sa tom merom pomoći mladima, kojih ima nešto više od milion, i sa ranije najavljenom pomoći penzionerima od po 20.000 dinara, dolazimo do toga da su sva tri paketa podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije, vredna ukupno oko 8,7 milijardi evra, odnosno oko 18 odsto BDP", rekao je nedavno ministar Mali.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovu novčanu pomoć najavio je na godišnjoj konferenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: