Radnicima Fijata ponuđene otpremnine od 790 evra po godini staža

Danas je održan sastanak predstavnika radnika Fijata sa državnim vrhom.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.06.2022.

16:29

Radnicima Fijata ponuđene otpremnine od 790 evra po godini staža
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predstavnicima zaposlenih u kompaniji Fijat Srbija je na sastanku s predsednikom Aleksandrom Vučićem ponuđeno da oni koji ne prihvate odlazak na rad u inostranstvo ili da pređu u druge kompanije dobiju otpremnine u visini od 790 evra po godini staža, uz dobjanje naknade od Nacionalne službe za zapošljavanje u zavisnosti od godina radnog staža, rečeno je Tanjugu u pregovaračkom timu.

Navedeno je da je odbijen predlog pregovarača da se radnici koji žele da ostanu u Fijatu, a neće na rad u inostranstvo, ostanu do početka proizvodnje novog električnog automobila u Kragujevcu, uz dobijanje minimalne zarade.

Potvrđeno je da je na sastanku kod Vučića pominjana mogućnost zapošljavanja u drugim firmama u Kragujevcu i okolini kao što su "Zastava tervo" ili fabrika namenske industrije u Velikoj Plani, s tim da će imati pravo na otpremninu od 220 evra po godini staža i garanciju predsenika Vučića da će dobiti odgovarajuće radno mesto.

Na sastanku u Predsedništvu bili su premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: