Biz - B92.net

Protest zbog ugovora za BG na vodi

Beograd -- Nekoliko stotina građana okupilo se danas ispred zgrade Geozavoda u Beogradu protestujući protiv potpisivanja ugovora za projekat "Beograd na vodi".

Izvor: Beta
Podeli

Protest je organizovan pod nazivom "Pokažimo im patku" zbog ugovora projekta "Beograd na vodi" koji će danas biti potpisan.

Oni su doneli veliku figuru žute patke i istakli transparente "Ne davimo Beograd" i "Beograd neće buržujski kvart na vodi".

"Došli smo da im pokažemo patku za sve promenjene urbanističke planove, promenjene zakone, nasilno raseljene radnike Železnice i sve što će tek biti urađeno na štetu nas građana, a u korist investitora", rekla je Ljubica Slavković iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Pročitajte još:

Protest je podržao i radijski voditelj Igor Brakus, koji se našalio da ne zna šta se događa i da je došao na zahtev biznismena Miroslava Miškovića.

"Ja apsolutno nemam pojma šta se ovde dešava, Mišković me je sinoć nazavao i rekao da dođem ovde, da će mi dati hiljadu dinara i sendvič", kazao je Brakus. Među okupljenima je i Srbijanka Turajlić, profesorka Beogradskog univerziteta.

Istovremeno, pored protivnika projekta, okupilo se i oko sto građana koji ga podržavaju.

Nasred kružnog toga ispred zgrade geozavoda bila su postavljena dva tramvaja kako delegacije koje će izaći iz zgrade ne bi videle protestante.

Ovu informaciju je, kako prenosi Blic, potvrdio i vozač jednog od tramvaja, koji je rekao da mu je "naređeno da tu stane".

Svi putnici su izašli iz tramvaja, a protestanti su dobacivali: "Sklonite tramvaj, što se sada krijete?"

Ministar kulture Ivan Tasovac izašao je na kratko ispred zgrade Geozavoda, a protestanti su ga dočekali zvižducima, sirenama i poklicima: "Lopovi!"

.

.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.