Počeli radovi: Horgoš dobija dve nove trake za putnička vozila i dve za teretni saobraćaj

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2022.

11:26

Počeli radovi: Horgoš dobija dve nove trake za putnička vozila i dve za teretni saobraćaj
Foto: MGSI/Ð.K.

"Nakon puštanja u saobraćaj brze pruge od Beograda do Novog Sada i najave da će se u narednom periodu završiti pruga do Subotice, a potom i do Budimpešte, najbolji je pokazatelj da stepen kojim mi integrišemo Srbiju sa našim prijateljima iz Mađarske zaista nema presedana u prošlosti", izjavio je Momirović.

"Planirano proširenje lokacije graničnog prelaza 'Horgoš' je od izuzetne važnosti jer predstavlja deo evropskog koridora 10 i jednu od ključnih tačaka tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlju'', rekao je Momirović.

Ministar je pozvao sve građane da probaju novi brzi voz 'Soko', koji trenutno saobraća od Beograda do Novog Sada za svega 33 minuta i da se uvere kako izgleda najbolja železnička infrastruktura i najbolji vozovi u istočnoj Evropi, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Foto: MGSI/Ð.K.
Obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš, prisustvovao je i predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor i zahvalio se ministru na podršci u realizaciji ovog projekta koji je izuzetno važan jer otvara jednu potpuno novu perspektivu za ovaj deo države.

Posebnu važnost ove investicije predočio je i direktor Transportne zajednice Republike Slovenije Matej Zakonjšek istakavši da ovaj projekat ne predstavlja samo vrata između Srbije i Mađarske već i vrata između Zapadnog Balkana i Evropske unije.
Foto: MGSI/Ð.K.
Projektnim zadatkom, osim rekonstrukcije nekih od postojećih objekata, na ulazu u zemlju predviđena je izgradnja 2 nove saobraćajne trake za putnička vozila i 2 za teretni saobraćaj, i reorganizacijom se obezbeđuju dve trake za autobuse.

Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš potpisan je 16. 12. 2021. godine sa predstavnicima kompanije Jadran d.o.o., koja će biti izvođač na ovom projektu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: