"Našli smo još jedno mesto sa još više zlata nego u Žagubici"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratioo se večeras javnosti u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2023.

19:51

FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIÆ

"Razgovori sa petorkom bili su možda najteži do sada", rekao je Vučić

"Došla je petorka, predstavnici Nemačke, Francuske, Italije, SAD i EU. U drugoj rečenici mi je rečeno da moramo da prihvatimo ovaj plan a ako ga ne prihvatimo suočićemo se s 1) prekidom procesa EU integracija 2) zaustavljanjem i povlačenjem investicija 3) sveobuhvatnim mrepama u političkom i ekonomskom smislu koje će naneti štetu Srbiji", rekao je Vučić.

"Ne bi bilo više investicija i one bi se povukle iz Srbije. Pravili su oni profit i u Rusiji pa su za 15 dana napustili zemlju. A Nemci u Srbiji zapošljavaju 80.000 ljudi, biće sto hiljada do kraja godine", istakao je.

"Sa Nemačkom sada imamo 8,2 milijarde evra međusobnu trgovinsku razmenu, a bilo je nešto preko 2 milijarde kad sam postao premijer. Od toga se isplaćuju plate i penzije", podvukao je Vučić.

"U ICT sektoru imaćemo četiri milijarde evra izvoz ove godine. Moramo da dalje spuštamo inflaciju. Stanje javnih finansija je odlično, javni dug je 52,2 odsto BDP-a, daleko ispod propisa Mastrihta. Već imamo veliki uspeh da smo uspeli da prođemo bolje na tržištu kapitala od Rumunije", rekao je.

"OD Eu ćemo dobiti 600 miliona evra grant za brzu prugu Beograd-Niš. Tu ćemo da putujemo onda 2 sata", dodao je predsednik Srbije.

"Našli smo još jedno mesto sa još više zlata nego u Žagubici. Vrše se još provere ali jedno je od prvih 100 u svetu", rekao je Vučić.

"Kako se sazna gde je, skoči cena svega. Prema prvim izveštajima, našli smo jedno od prvih 100 nalazišta zlata u svetu. Da smo imali pameti da iskoristimo litijum... samo Srbija je donela genijalnu odluku da sebi puca u nogu", naglasio je on.

Podsetimo, danas je održana sednica Vlade Srbije, a prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je danas na sednici upoznao članove Vlade sa situacijom, izazovima i teškoćama pred kojima se Srbija nalazi, kada je reč o Kosovu i Metohiji, saopštila je pres-služba Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: