Na KiM počinju restrikcije

Kosovska elektrodistributivna kompanija (KEDS) saopštila je da je poslednjih dana elektroenergetski sistem bio preopterećen.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.12.2021.

14:58

Na KiM počinju restrikcije
Ilustracija: Depositphotos/Alan

Dodala je da je prinuđena da od danas počne restrikcije struje.

Prema KEDS-u, očekuje se da će restrikcija trajati oko dva sata i pogodiće sve potrošače u različito vreme.

"Poslednjih dana elektroenergetski sistem zemlje je preopterećen. Istovremeno, suočen sa najvećom svetskom krizom električne energije, Operator tržišta KOSTT je, na osnovu važećih zakona, naložio da se počne sa restrikcijama električne energije. Ova ograničenja biće oko dva sata i pogodiće sve potrošače u različito vreme, osim hitnih službi", navodi se u saopštenju.

Za sada, restrikcije će trajati samo naredna 24 sata, dok se za sledeće dane očekuju nova uputstva KOSST-a.

Istovremeno se pozivaju potrošači električne energije na maksimalnu uštedu električne energije i, gde je to moguće, korišćenje alternativnih oblika grejanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

21 h

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

14 h

Podeli: