Srbija

Utorak, 07.11.2006.

14:17

Kompanije nude posao studentima

"Kreiraj svoju budućnost" u saradnji sa domaćim i stranim firmama.

Izvor: B92

Default images

U sali Građevinskog fakulteta održao se sajam poslova tehničkih fakulteta "JobFair 06", sa idejom da poveže studente i kompanije, kao i da motiviše studente da po završetku studija ostanu i zaposle se u Srbiji.

„Projekat povezivanja studenata, budućih kvalitetnih kadrova, sa kompanijama koje nude posao i praksu, realizovan je i ove godine, po drugi put, na tom sajmu", rekla je Aleksandra Bojović iz udruženja BEST Beograd.

Studentska udruženja EESTEC (Istek) i BEST Beograd predstavila su studentima tehničkih fakulteta Beogradskog univerziteta, kao i diplomcima tehničkih fakulteta mogućnost da se zaposle i razvijaju karijeru u kompanijama koje rade u našoj zemlji.

„Na sajmu su se ove godine pojavile 22 kompanije, prošle godine ih je bilo deset, i sve nude studentima i posao i praksu“, kaže Bojovićeva i dodaje da je sajam posetilo preko 3000 studenata.

Ona je navela da su se studenti nakon komunikacije sa firmama, registrovali i da je u bazi kadrova ostavljeno oko 650 njihovih biografija.

Skupština grada Beograda podržava sajam poslova „JobFair 06 – Kreiraj svoju budućnost” i tako što nudi da zaposli mlade kadrove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

17 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: