Vesti -

Indijci će pilote obučavati u Srbiji

Indijski startap avio-prevoznik Džet vings ervejz potpisao je sporazum sa Vladom Srbije o obuci svojih pilota u našoj zemlji.

Izvor: B92.net
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/carlosphotos
Ilustracija: Depositphotos/carlosphotos

To je prva avio-kompanija čija će baza biti u severoistočnoj indijskoj državi Asam, piše portal Eksjuaviejšen.

Kako je navedeno, program pod nazivom JettWings Serbia Cadet Pilot treba da obuči do 800 pilota u Srbiji u narednih pet godina. Prvi program za kadete počeće 15. novembra na Vazduhoplovnoj akademiji Srbije. Obuka uključuje teoretska znanja kao i praktični trening.

"To jedna od najspektakularnijih inicijativa i omogućiće nam da piloti budu obučeni po najvišim standardima bezbednosti i profesionalizma. Uz pomoć ovog sporazuma, JettWings Airways planira da stvori sopstveni ’ekosistem’ pilota i letačkog osoblja kako bi ostvario dugoročne planove o ekspanziji kompanije", navedeno je iz indijskog startapa.

Srpska ambasada u Indiji opisala je ovaj sporazum kao "jednu od najvažnijih inicijativa na polju bilateralnih veza dve zemlje", prenosi portal.

Džet vings ervejz je obezbedio dozvole za početak rada i planira redovan saobraćaj u Indiji prema šemi regionalne povezanosti indijske vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.