Vesti -

Evo kako će se kretati zarade u srpskom IT sektoru

Gotovo 53 odsto kompanija u Srbiji planira povećanje zarada u IT industriji do 10 odsto.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/AndrewLozovyi
Ilustracija: Depositphotos/AndrewLozovyi

Istovremeno, 28 procenata njih istaklo je da će biti povećanja i preko 10 odsto, rezultati su istraživanja, koje je ispitalo mišljenja zaposlenih i kompanija različitih veličina i oblasti poslovanja.

U istraživanju koje su sproveli timovi kompanija Osiguranik, Infostud, HelloWorld, Tim centar i Rezilient u periodu od juna do jula 2023. godine, čak 89 odsto programera ima mogućnost rada od kuće, a od tog broja, 45 procenata bira rad od kuće bez ikakvih ograničenja, 10 odsto njih radi isključivo od kuće, dok 34 odsto ima tu opciju u određenoj meri.

Druga važna beneficija je dobrovoljno zdravstveno osiguranje, koje je omogućeno za 71 odsto zaposlenih, saopštio je Hello World. Sledi fleksibilno radno vreme sa 66 procenata zaposlenih koji imaju mogućnost fleksibilnih radnih sati, što je manje nego prošle godine, kada je 72 odsto programera imalo tu mogućnost.

Tokom juna i jula 2023. godine, prikupljeni su odgovori od ključnih donosilaca odluka iz čak 120 IT kompanija, uključujući HR menadžere, više menadžere i vlasnike, zajedno s odgovorima od 232 zaposlena iz preko 170 IT kompanija koje posluju u našoj zemlji,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.