Srbija

Četvrtak, 09.11.2023.

08:19

Dva tržna centra u Srbiji ostala bez robe

Poreskom kontrolom utvrđen je višak robe, koja vredi više od 256.000 evra.

Izvor: Tanjug

Dva tržna centra u Srbiji ostala bez robe
Ilustracija: Shutterstock/Lenar Nigmatullin

Poreska uprava (PU) Srbije saopštila je da je poreska kontrola prometa robe u maloprodajnim i magacinskim objektima dva tržna centra (TC) u Beogradu utvrdila višak robe u iznosu od blizu 30,04 miliona dinara, odnosno preko 256.000 evra.

Kako se navodi, PU je po prijavi tržišne inspekcije kontrolisala objekte u TC Milenijum i Piramida.

"Tokom poreske kontrole izvršen je popis zaliha i utvrđena je nepravilnost – višak robe u iznosu od preko 256.000 evra, a utvrđeno je i da su objekti koji su korišćeni kao magacin neprijavljeni kao izdvojene poslovne jedinice, za koje nisu zaključeni ugovori o zakupu, već se prema izjavi odgovornog lica koriste na osnovu usmenog dogovora", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je PU navedenu robu oduzela i dodaje da će poreskom obvezniku biti određena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti od 90 dana u kontrolisanim objektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

18 h

Podeli: