Brojne novine na aerodromu: Novoizgrađeni deo terminala čeka putnike FOTO

Novoizgrađeni deo terminala na Aerodromu "Nikola Tesla" Beograd pušten je u rad, čime su povećani kapacitet aerodroma, komfor i efikasnost tokova putnika.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2022.

14:10

Brojne novine na aerodromu: Novoizgrađeni deo terminala čeka putnike FOTO
Foto: Belgrade Airport/Luka Filipoviæ

Ukupne površine 13.600 kvadratnih metara, novi deo terminala ima dodatnih 8 čekaonica sa avio-mostovima i 5 čekaonica za ukrcavanje u avione na izdvojenim parking pozicijama, tako da na C strani sada ima ukupno 19 gejtova, saopšteno je iz Beogradskog aerodroma (Belgrade Airport).

Novoizgrađeni deo terminala projektovan je u skladu sa standardima matične kompanije Vansi erports u pogledu materijala, paleta boja, sistema oznaka, opreme i drugih arhitektonskih i elemenata enterijera.
Foto: Belgrade Airport
Pored novog dela terminala, završena je i prva faza proširenja pripadajuće platforme površine blizu 27.000 kvadrata, u čijem sklopu su i 4 nove parking pozicije, uključujući i jednu za širokotrupne avione, dodaje se u saopštenju.
Foto: Belgrade Airport/Vladimir Nešoviæ
Zahvaljujući novoizgrađenom delu terminala, na beogradskom aerodromu se, prvi put, uvode brojne novine: koncept čekaonica na otvorenom omogućen je kreiranjem nove, centralizovane sigurnosne kontrole putnika, koja se sada nalazi ispred postojeće pasoške kontrole, a dodatni krovni koridor u novom delu omogućava razdvajanje putnika koji dolaze i onih koji odlaze. Postavljene su i pokretne trake za brže i lakše kretanje putnika.
Foto: Belgrade Airport/Vladimir Nešoviæ
"Otvaranjem novog proširenja terminala i prateće infrastrukture značajno ćemo poboljšati efikasnost našeg aerodroma i podići nivo usluge za putnike i partnerske avio-kompanije. Radujem se što će se putnici i lično uveriti u novi standard i kvalitet usluge koji su u skladu sa najboljom praksom kompanije VINCI Airports. Cilj tekućeg projekta modernizacije je da Aerodrom ’Nikola Tesla’ Beograd postane novo regionalno saobraćajno čvorište“, rekao je Fransoa Berizo, generalni direktor kompanije Belgrade Airport, koja upravlja beogradskim aerodromom.
Foto: Belgrade Airport
Proširenje pristanišne zgrade na C strani je deo velikog projekta rekonstrukcije i proširenja celokupne postojeće zgrade terminala. Plan je da se izgradi više od 92.000 kvadrata nove površine koja će sadržati centralizovanu bezbednosnu kontrolu, dodatne šaltere za registraciju na let, niz novih sadržaja za zabavu i relaksaciju putnika, kao i nove ugostiteljske i komercijalne prostore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: