Brnabić: "Borimo se za investicije i uskoro se nadamo dobrim vestima" VIDEO

Predsednica Vlade Ana Brnabić najavila je danas da će sledeće sedmice imati dosta sastanaka sa potencijalnim investitorima.

Srbija

Izvor: Tanjug, B92.net / TV Prva

Nedelja, 12.03.2023.

12:48

Brnabić:
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ nr

Borba za nove investicije je, prema njenim rečima, borba za bolji život građana, veću zaposlenost i veća primanja.

Brnabić se, gostujući na TV Prva, osvrnula na jučerašnju posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Pčinjskom okrugu i istakla da bi trebalo više da se stimuliši oni koji investiraju na jug centralne Srbije.

"Sutra ću imati dodatne razgovore sa nekim investitorima sa kojima smo ušli u finalnu fazu, a reč je o velikoj investiciji u istraživački centar gde su veoma plaćena radna mesta. Borimo se za investicije i uskoro se nadamo dobrim vestima", rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da je 2022. godine u Srbiju došlo puno IT kompanija, između ostalog iz Rusije i Ukrajine, koje su se zbog rata iselile iz ovih zemalja. Navela je da će sutra razgovarati sa više ruskih IT kompanija koje su došle u Srbiju, a zapošljavanju na stotine i hiljade ljudi, kako bi se videlo šta dalje može da se radi.

"Izvoz našeg IT sektora lane je iznosio 2,7 milijardi evra. Nastavićemo da razvijamo ovu oblast i širimo naše naučno-tehnološke parkove", istakla je Brnabić.

Naglasila je da se ove godine može očekivati nastavak povećanja penzija koji će biti dvocifren, kao i rast plata, a prosečna plata bi na kraju godine trebalo da iznosi 820 do 830 evra. Premijerka je najavila i da će početkom aprila, 1. ili 4, biti predstavljen projekat "Zaplovi Srbijom".

"U prethodnom periodu smo rekonstruisali i obnovili tvrđave u Golupcu, Velikom Gradištu, Kladovu, postavili pontone u marine i sada to predstvavljamo kao turističku ponudu", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: