Obustavljen tender: Jedina ponuda 2,2 milijarde viša od procenjene vrednosti

JP Putevi Srbije obustavili su tender za projektovanje koridora brzih saobraćajnica Golubac–Donji Milanovac–Brza Palanka i Kladovo–Negotin.

Izvor: eKapija
Podeli
Foto: Depositphotos/AerialBO
Foto: Depositphotos/AerialBO

Razlog je što je jedina pristigla ponuda za 2,2 milijarde dinara viša od procenjene vrednosti javne nabavke, piše Ekapija.

Naime, tenderom, koji je bio otvoren do 7. septembra, predviđeno je da izrada projekta košta 500 miliona dinara, dok je grupa ponuđača koju čine Hidroprojekat Saobraćaj Beograd, Agencija za geodetske poslove NR GEO Inženjering Užice, Saobraćajni fakultet u Beogradu, Institut za arhitekturu i urbanizam beograd, Građevinski fakultet Beograd i beogradska kompanija Makspro ponudila cenu od 2,72 milijarde dinara.

Za ovaj koridor već su urađeni generalni projekat i prethodna studija opravdanosti.

Kako podseća portal, koridor trase ovih brzih saobraćajnica povezaće deonicu brze saobraćajnice koja se prostire od petlje Požarevac na auto-putu Beograd - Niš, preko Požarevca (Obilaznica), Velikog Gradišta i Golupca sa Donjim Milanovcem i Brzom Palankom, kao i Kladovo sa Negotinom preko Brze Palanke. Trasa po postojećim državnim putevima je dužine oko 146 kilometara.

Trasa budućeg kotidora sastavljena je od budućih deonica Golubac – Kožica, Kožica–Boljetin, Boljetin-Stara Oreškovica, Stara Oreškovica- Brza Palanka i Kladovo–Negotin, navodi se u projektnom zadatku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 149 idi na stranu