Biz / Vesti 27

Srbiju čeka veliki bum: Već skok od 65 odsto

Beograd -- Ova godina će biti rekordna u srpskom turizmu, poručuju iz Ministarstva turizma na sedmoj konferenciji "Turističko tržište Jugoistočne Evrope - SEET 2017".

Izvor: Tanjug
Foto: Thinkstock

Na otvaranju skupa državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević rekao je da će, ako se trendovi rasta nastave, 2017. godina biti rekordna u srpskom turizmu.

Knežević je naglasio da su rezultati u prvih sedam meseci ove godine iznad očekivanja, kao i da je posebno veliki rast turista sa dalekih tržišta.

"Ove godine je bilo 65 odsto više turista sa dalekih tržišta, čemu je svakako doprinelo ukidanje viza za Kinu, promocija Srbije, kao i direktan let Peking-Beograd. Ukinute su vize za Indiju i Iran, pa očekujemo priliv turista i sa tih tržišta", rekao je Knežević na otvaranju konferencije.

On je dodao da su ovakve konferencije važne za povezivanje regiona i da je, pored razmene iskustva, potrebno i konkretno sarađivati.

"Ono čemu treba da težimo jeste veća saradnja na regionalnom nivou, što bolja promocija i povezivanje. Ovo je prilika i da dogovorimo konkretne projekte i saradnje", rekao je Knežević.

Na konferenciji "Turističko tržište Jugoistočne Evrope - SEET 2017" učestvuju resorni ministri iz BIH, Republike Srpske i Crne Gore, kao i predstavnici akademske i poslovne zajednice.

Komentari 27
Čitajte
Pošalji komentar