Region

Sreda, 24.01.2024.

20:57

Porasle cene u Crnoj Gori

Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu 2023, u odnosu na isti period 2022, porasle su 3,7 odsto, pokazuju podaci Monstata.

Izvor: Biznis.rs

Porasle cene u Crnoj Gori
Foto: shutterstock, industryviews

“U poređenju sa četvrtim kvartalom 2022. godine, sektori vađenja ruda i kamena i prerađivačka industrija beleže rast od 17,9 odsto, odnosno 0,7 odsto", navodi se u saopštenju, prenosi Mina.

Cene u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u proseku su ostale nepromenjene, odnosno na nivou cena iz četvrtog kvartala 2022. godine.

"Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na treći kvartal, beleže rast od 0,7 odsto", rekli su iz Monstata.

U poređenju sa trećim kvartalom, sektor vađenja ruda i kamena beleži rast od četiri odsto, prerađivačka industrija pad od 0,2 odsto, dok su cene u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u proseku ostale nepromenjene, odnosno na nivou cena iz trećeg kvartala prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemci u panici: "Potrebno nam je čudo"

Nemci bi ponovo trebalo da rade više jer nemačka privreda beleži loše rezultate, smatra premijer Bavarske Markus Zeder ističući da su druge zemlje postale ekonomski uspešnije.

9:29

23.6.2024.

13 h

Podeli: