Region

Sreda, 24.01.2024.

20:57

Porasle cene u Crnoj Gori

Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu 2023, u odnosu na isti period 2022, porasle su 3,7 odsto, pokazuju podaci Monstata.

Izvor: Biznis.rs

Porasle cene u Crnoj Gori
Foto: shutterstock, industryviews

“U poređenju sa četvrtim kvartalom 2022. godine, sektori vađenja ruda i kamena i prerađivačka industrija beleže rast od 17,9 odsto, odnosno 0,7 odsto", navodi se u saopštenju, prenosi Mina.

Cene u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u proseku su ostale nepromenjene, odnosno na nivou cena iz četvrtog kvartala 2022. godine.

"Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na treći kvartal, beleže rast od 0,7 odsto", rekli su iz Monstata.

U poređenju sa trećim kvartalom, sektor vađenja ruda i kamena beleži rast od četiri odsto, prerađivačka industrija pad od 0,2 odsto, dok su cene u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u proseku ostale nepromenjene, odnosno na nivou cena iz trećeg kvartala prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: