"Nismo odustali od neradne nedelje"

Ministar privrede i održivog razvoja Hrvatske Tomislav Ćorić pre sednice Vlade dao je izjavu za medije.

Region

Izvor: B92

Petak, 10.12.2021.

12:16

Ilustracija: Syda Productions/Shutterstock

On je, između ostalog, govorio i o zakonskom predlogu o neradnoj nedelji. "Vlada nije odustala od te ideje. Video sam da je to ušlo u medijski prostor. Činjenica je da to treba regulisati, želimo izbeći da se ponovo zakon proglasi neustavnim", rekao je.

"Želimo da izbegnemo to da zakon zaživi na par meseci pa padne na Ustavnom sudu. Ideja je da uzmemo u obzir sve ono što smo imali priliku čuti i videti u okviru javne rasprave", rekao je Ćorić, ali nije hteo da otkriva o kom se vremenskom roku radi, prenosi hrvatski Telegram.

"Bila je najava da će zakon ići nešto ranije, no u ovom trenutku se uzimaju u obzir svi komentari koje smo imali", istakao je. "Sa datumom ne želimo da kalkulišemo", dodao je.

Implementacija zakona u 2022.

"Dosadašnja praksa je pokazala da su dosadašnja rešenja bila problematična. Neki novi detalji su nam sada poznati i baš zbog toga konsultacije još uvek traju", rekao je.

Ćorić kaže da ne vidi razlog da zakon, ako bude izglasan u prvoj polovini godine, ne bude u implementaciji u 2022. godini.

Podsećanja radi, plan Vlade u nacrtu predloga bio je da izmene Zakona o trgovini, kojima bi se uvele neradne nedelje (osim 16 nedelja u godini), stupe na snagu početkom naredne godine. No konačnog teksta novog izmenjenog zakona još nema u Vladinoj proceduri, a ustavna stanka u radu Sabora, koji bi trebalo da ga izglasa, počinje 15. decembra. To znači da se primena zabrane rada trgovina nedeljom odlaže do daljeg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: