Region

Sreda, 20.12.2023.

22:03

Minimalne penzije u Crnoj Gori se neće povećavati naredne dve godine

Crnogorska ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić izjavila je da će od 1. janura minimalna penzija u Crnoj Gori iznositi 450 evra.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: shutterstock, allstars

Ona je istakla i da se u naredne dve godine neće povećavati.

"Broj korisnika tih penzija je 40.871. Naredne dve godine neće biti uvećanja tih penzija dok će ostale imati usklađivanja na četiri meseca", saopštila je Nišić na konferenciji za medije povodom predlaganja izmena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO).

Ministarka je kazala da srazmerne penzije nisu obuhvaćene prvim setom mera Vlade za poboljšanje standarda najugroženijih građana.

"U narednom periodu ćemo videti na koji način da se reše barijere koje postoje kod rešavanja pitanja srazmernih penzija", rekla je Nišić.

Odgovarajući na pitanja novinara ministarka je pojasnila da odluka o zamrzavanju minimalnih penzija na dve godine treba da bude donesena u Skupštini.

"Reforme tek slede, ali ako vidimo da ta mera nije dobra, neće biti problema da se odluka i preispita", rekla je Nišić i dodala da veruje da je ovakva odluka ustavna, prenosi podgorički portal Dan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: