Kompleks aerodroma u Trebinju zauzeće više od 300 hektara; Dužina piste biće 3,5 kilometara

Aerodrom Trebinje je planiran za međunarodni i domaći javni avionski prevoz, kažu iz preduzeća Aerodromi Srbije.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.03.2022.

17:32

Kompleks aerodroma u Trebinju zauzeće više od 300 hektara; Dužina piste biće 3,5 kilometara
Foto: Depositphotos/Photocreo

Za Aerodrome Srbije, ovo je svakako najznačajnijih i najzahtevniji od svih projekata koji se trenutno realizuju.

Dodatan značaj mu daje to što je on regionalnog karaktera, što se sprovodi u susednoj državi i što je u funkciji povezivanja, kako unutar našeg regiona, tako i povezivanja regiona sa ostatkom Evrope i sveta, kažu za eKapiju u tom preduzeću koje je i investitor u ovom projektu.

U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije, a u postupku izrade je i dokumentacija potrebna za izdavanje ekološke dozvole.

Kako se navodi u tekstu Elaborata uz Prethodnu procenu o uticaju na životnu sredinu, a koji je objavljen na sajtu Vlade RS, kompleks aerodroma treba da obuhvata oko 302 hektara bez pristupnih saobraćajnica. Maksimalna dužina poletno-sletne staze je 3.500 metara, dok njena širina iznosi 45 metara.

Planirana je i izgradnja priključka na magistralni put prema Dubrovniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: