Region

Četvrtak, 28.12.2023.

15:17

Evo koliko iznosi prosečna zarada u Crnoj Gori

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u novembru je, prema podacima Monstata, iznosila 807 evra i bila je 0,5 odsto veća u odnosu na oktobar.

Izvor: Biznis.rs

Default images
Foto: shutterstock, Andrzej Rostek

Prosečna neto zarada u novembru je u odnosu na isti mesec prošle godine, porasla 11,9 odsto. Prosečna bruto zarada u novembru iznosila je nešto više od 1.000 evra, prenosi Mina.

"Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u novembru u odnosu na oktobar zabeležile pad od 0,3 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabeležile rast od 0,8 odsto", navodi se u saopštenju.

Prosečne zarade bez poreza i doprinosa u novembru su u odnosu na prethodni mesec zabeležile rast u sektorima prerađivačka industrija 1,3 odsto, usluge smeštaja i ishrane 1,2 odsto, umetničke, zabavne i rekreativne delatnosti i ostale uslužne delatnosti po jedan odsto, administrativne i pomoćne uslužne delatnosti 0,9 odsto, vađenje ruda i kamena 0,8 odsto.

Rast je zabeležen i kod građevinarstva 0,7 odsto, zdravstvene i socijalne zaštite 0,6 odsto, poljoprivrede, šumarstva i ribarstva i saobraćaja i skladištenja po 0,5 odsto, informisanja i komunikacija i stručne, naučne i tehničke delatnosti po 0,4 odsto i trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala 0,3 odsto.

Pad prosečne zarade bez poreza i doprinosa u novembru u odnosu na prethodni mesec zabeležen je u sektorima poslovanje nekretninama 2,9 odsto, snabdevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama, 0,3 odsto, finansijske i delatnost osiguranja 0,2 odsto, snabdevanje električnom energijom i gasom, državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje i obrazovanje po 0,1 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: