Električar osumnjičen da je rudario kriptovalute u trafostanici

Službenici Policijske uprave Prijedor danas su Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podneli izveštaj o krivičnom delu protiv O. J. iz Prijedora.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2022.

14:12

Električar osumnjičen da je rudario kriptovalute u trafostanici
Ilustracija: Shutterstock/Mark Agnor

Izveštaj je podnet zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" u sticaju s krivičnim delom "zloupotreba položaja odgovornog lica", prenosi Agencija Anadolija (AA).

"Osumnjičeni se tereti da je kao električar u trafostanici u Prijedoru u periodu od oktobra 2020. godine do maja 2022. godine iskoristio položaj odgovornog lica i u objekat trafostanice instalirao 12 namenskih uređaja za rudarenje kriptovaluta i sedam uređaja za napajanje električnom energijom", saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaje se da je korištenjem električne energije trafo-stanice došlo do povećanja potrošnje električne energije za taj period u ukupnom iznosu od 19.719 KM za koliko je oštećeno akcionarsko društvo za elektro prenos.

"Uviđajem je izuzeto dvanaest uređaja za rudarenje kriptovaluta i sedam uređaja za napajanje električnom energijom koji su deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru", saopšteno je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: