Svet 1

27.03.2024.

20:51

Poznati modni brend koji posluje i u Srbiji otvara najveću poslovnicu na svetu

Modni lanac Bershka nedavno je zatvorio poslovnicu u Frankfurtu, ali iza toga se skrivao veći plan.

Izvor: Fenix Magazin

Poznati modni brend koji posluje i u Srbiji otvara najveću poslovnicu na svetu
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Podeli:

Bershka pripada španskoj grupi Inditex, koja takođe uključuje marke kao što su Zara, Massimo Dutti i Pull & Bear, piše Feniks magazin.

Brend sada otvara svoju najveću poslovnicu na svetu na novoj lokaciji upravo u Frankfurtu, o čemu je prvi izvestio industrijski časopis Textilwirtschaft.

Potraga za novim prostorom bila je teška jer raspoložive nekretnine nisu zadovoljavale Bershkine zahteve. Brend se sada otvara u obliku dugoročne pop-ap trgovine u prizemlju bivše podružnice Karstadt na Cajlu.

Otvaranje nove poslovnice Bershka planirano je za maj. S ukupnom površinom od oko 4.000 kvadratnih metara, nova poslovnica u Frankfurtu premašuje prethodnu najveću podružnicu u Milanu.

Trenutno su u potrazi za osobljem, a čeka se službeno obaveštenje o roku trajanja ugovora o najmu. Prema procenama unutarnjeg tržišta, ugovor bi trebalo da traje do kraja 2026. Kako izvještava Textilwirtschaft, vlasnik zgrade prvobitno je planirao da je sruši i izgradi nekretninu mešovite namene.

Trgovac sportskom opremom JD Sports sada će se preseliti u bivše prostorije u MyZeilu. Bershka je tamo bila otvorena gotovo dvanaest godina i morala je da napusti prostor jer su zakupnine bile previsoke.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: