Svet 0

17.03.2024.

13:14

Padaju cene kuća u velikim gradovima

Veliki kineski gradovi prijavili su pad cena kuća u februaru, uz umereni pad iz meseca u mesec, pokazali su zvanični podaci objavljeni 15. marta, prenela je agencija Xinhua.

Izvor: Biznis.rs

Padaju cene kuća u velikim gradovima
MIND AND I/Shutterstock

Podeli:

U četiri grada prvog reda, Pekingu, Šangaju, Guangdžou i Šenženu, cene novih stanova u februaru su pale za 0,3 odsto u odnosu na prethodni mesec, navodi se u saopštenju Državnog zavoda za statistiku.

U međuvremenu, 31 grad drugog reda i 35 gradova trećeg reda zabeležio je pad cena kuća od 0,3 odsto, odnosno 0,4 odsto, prenosi SEEbiz.

Cene preprodatih kuća pale su u odnosu na prethodni mesec za 0,8 odsto u gradovima prvog i drugog reda, a u gradovima trećeg reda za 0,6 odsto.

U odnosu na prethodnu godinu, 70 velikih i srednjih gradova uglavnom je zabeležilo pad cena zbog visoke baze. Cene novih stanova u gradovima prvog reda pale su za jedan odsto, a u drugom i trećem za 1,1 i 2,7 odsto, respektivno.

Za preprodate kuće pad cena je bio 6,3 odsto u gradovima prvog reda i 5,1 odsto u gradovima drugog i trećeg reda, pokazuju podaci.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

5 h

Podeli: