Svet 0

10.03.2024.

9:28

Bajden potpisao

Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je Zakon o državnoj potrošnji.

Izvor: Tanjug

Bajden potpisao
shutterstock, Ron Adar

Podeli:

Zakon o državnoj potrošnji je sprečio blokiranje rada mnogih ključnih vladinih agencija, saopštila je Bela kuća.

Američki Senat usvojio je, nešto pre roka koji je isticao u petak u ponoć, vladin paket za državnu potrošnju u iznosu od 459 milijardi dolara.

Senatori su glasali sa 75 prema 22 za odobrenje paketa potrošnje koji će finansirati poljoprivredu, transport, stanovanje, energetiku, boračke i druge programe do kraja fiskalne godine 30. septembra.

Predstavnički dom Kongresa je ranije usvojio ovaj paket kojim će se finansirati oko 30 odsto vladinih institucija, ali je glasanju prethodilo protivljenje nekih republikanaca koji su tvrdili da tom merom nije učinjeno dovoljno za smanjenje federalne potrošnje, prenosi AP.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

23 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: