Svet 1

24.06.2024.

11:04

Totalni šok: Gasi se kurirska služba

Nemačka kurirska služba Mayd zapala je u velike finansijske probleme i morala je da proglasi stečaj.

Izvor: Fenix magazin/Marin Marić

Totalni šok: Gasi se kurirska služba
Profimedia - Fabian Sommer/dpa

Podeli:

Kompanija je bila specijalizovana za dostavu medikamenata i sada se postavlja pitanje da li će u budućnosti mnogi potrošači i dalje moći da dobijaju neophodne lekove na kućnu adresu.

Kompanija od 2021. godine dostavlja medicinske proizvode na kućni prag. Usluga dostave medikamenata počela je u vreme kad su još bila na snazi ograničenja kontakta zbog pandemije korone, piše Feniks magazin.

Mayd je kupcima obećavala dostavu za svega pola sata od onlajn naručivanja u obližnjim apotekama. Raspon proizvoda seže od medikamenata do kozmetičkih proizvoda dok je nakon uvođenja e-recepta bila moguća i dostava prepisanog leka.

Kompanija je imala dostavu u više od 70 nemačkih gradova među kojima su bili Dortmund i Bohum.

Čuvena nemačka kompanija Galerija Кarštad Кaufhof, podsetimo, zatvoriće 16 robnih kuća širom zemlje dok će bez posla ostati oko 1.400 radnika.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

19 h

Svet

Nemci se "rešavaju" Kineza

Nemačka će u narednih pet godina ukloniti komponente koje proizvode kineske kompanije Huavej i ZTE iz svoje 5G bežične mreže.

19:56

13.7.2024.

1 d

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

1 d

Podeli: