Svet 0

24.06.2024.

8:10

Inspekcija ponovo na terenu: Šta će biti sa popularnim voćem?

Ambasador SAD u Meksiku Ken Salazar izjavio je da će inspektori američke vlade koji proveravaju stanje plodova avokada i manga za uvoz iz meksičke države Mičoakan postepeno ponovo početi da rade nedelju dana pošto su ih Meksikanci tukli.

Izvor: BIZLIFE

Inspekcija ponovo na terenu: Šta će biti sa popularnim voćem?
Larisa Blinova/Shutterstock

Podeli:

Neophodno je unaprediti garantovanje bezbednosti inspektora Ministarstva poljoprivrede SAD pre no što se postepeno vrate u skladišta za pakovanje, rekao je Salazar u saopštenju u petak.

Prošlog vikenda napadači su tukli zvaničnike Službe za inspekciju zdravlja životinja i bilja Ministarstva poljoprivrede SAD i privremeno zarobili dvojicu što je dovelo do toga da SAD obustave inspekcije u najvećoj meksičkoj državi koja proizvodi avokado.

Uvoz avokada i manga u Sjedinjene Države iz Mičoakana je velik, a pošto ih uzgajaju i Sjedinjene Države, američki inspektori u Meksiku proveravaju da li avokado za izvoz donosi bolesti koje bi mogle naštetiti američkim.

Ove nedelje je guverner Mičoakana Alfredo Ramirez Bedola umanjio značaj problema i rekao da državne snage obezbeđuju državne proizvođače i pakere avokada.

Mnogi uzgajivači avokada u Mičoakanu kažu da narko-bande prete njima ili članovima njihovih porodica kidnapovanjem ili smrću osim ako ne plate "zaštitu" što ponekad iznosi i hiljade dolara po hektaru.

Bilo je i izveštaja o organizovanom kriminalu koji isporučuje avokado uzgajan u drugim državama koje nisu odobrene za izvoz, pokušavajući da prođu kroz inspekciju za izvoz u SAD.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: