Svet 12

22.06.2024.

15:28

Poznati proizvođač na ivici bankrota: Krenuli masovni otkazi

Nemački proizvođač dušeka Emma otpustila je čak petinu zaposlenih

Izvor: Fenix-magazin

Poznati proizvođač na ivici bankrota: Krenuli masovni otkazi
Shutterstock/Celia Ong

Podeli:

Kompanija iz Frankfurta je saopštila da je 200 od 1.120 zaposlenih u filijalama širom sveta ostalo bez posla.

Direktor kompanije navodi da su razlog otpuštanja teški uslovi na tržištu odnosno činjenica da su sektor e-trgovine i stambeni sektor nestabilni već dugi niz godina.

"Prilagodili smo naš plan uzimajući u obzir te faktore i ne planiramo nikakav rast za celu godinu. Moramo i da uskladimo našu organizacijsku strukturu s ovom strategijom", rekao je direktor kompanije za nemačke medije.

Emma je poznata po tome što kupci mogu da naruče dušek putem interneta koji će im biti dostavljen na kućnu adresu. Mogu i da ga vrate nakon 100 dana ako nisu zadovoljni.

Nemački mediji pišu kako su pritužbe kupaca u porastu od kraja 2023. godine. Kupci se žale da mesecima čekaju svoje proizvode i da im služba za korisnike nije bila lako dostupna.

Kompanija je inače osnovana 2013. godine i ima filijale u Kini, Porugalu, Meksiku, ali i na Filipinima. Pod brendom Emma Sleep prodaje dušeke i druge proizvode za spavaću sobu koji se mahom prave u Nemačkoj.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

EU rešila: Vršićemo pritisak

Evropska unija će vršiti pritisak na druge zemlje na ovogodišnjem klimatskom samitu COP29 da ispune obećanje o prelasku sa fosilnih goriva na zelene alternative, stoji u nacrtu pregovaračke pozicije evropskog bloka.

8:46

13.7.2024.

15 h

Svet

Putin odobrio: Sledi povećanje

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

19:33

12.7.2024.

1 d

Podeli: