Svet 13

21.06.2024.

11:50

Rajnmetal dobio najveću porudžbinu u novijoj istoriji: Biće i za Ukrajinu

Nemačka kompanija Rajnmetal dobila je okvirni ugovor od Bundesvera koji uključuje isporuku artiljerijske municije 155 mm u bruto vrednosti do 8,5 milijardi evra.

Izvor: Tanjug

Rajnmetal dobio najveću porudžbinu u novijoj istoriji: Biće i za Ukrajinu
Shutterstock/ChameleonsEye

Podeli:

Postojeći okvirni sporazum je značajno proširen, a porudžbina je prvenstveno namenjena povećanju zaliha Bundesvera i njegovih saveznika, kao i podršci Ukrajini u njenoj odbrambenoj kampanji.

Planirano je da isporuke počnu početkom 2025. godine, saopštila je kompanija.

Primarni kupac ovog proizvođača oružja biće Savezna Republika Nemačka, koja će deo snabdevanja obezbediti Ukrajini, a municiju su naručile i zemlje partneri Holandija, Estonija i Danska.

Ova porudžbina, takođe, uključuje artiljerijsku municiju kalibra 155 mm čija je bruto vrednost oko 880 miliona evra. Takođe je planirano da isporuka počne 2025. godine.

U narednim godinama očekuje se dalji porast poziva.

"Zadovoljni smo zbog najveće porudžbine u novijoj istoriji naše kompanije. Ovaj okvirni sporazum velikog obima naglašava vodeću ulogu kompanije Rajnmetal kao dobavljača municije u Nemačkoj i našu poziciju najvećeg svetskog proizvođača artiljerijske municije", rekao je izvršni direktor kompanije Rajnmetal AG Armin Paperger.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Biće viška nafte?

Tržište sirove nafte trenutno je zategnuto, ali će sledeće godine verovatno biti viškova u ponudi, sa cenama za tip Brent koje će pasti u raspon od srednjih do visokih 70 dolara, saopštila je banka Morgan Stanley.

20:36

22.7.2024.

18 h

Podeli: