Svet 8

08.03.2024.

17:35

Bitkoin na novom istorijskom maksimumu, probio magičnu granicu

Cena bitkoina je danas nakratko probila granicu od 70.000 dolara čime je postignut novi istorijski maksimum, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug

Bitkoin na novom istorijskom maksimumu, probio magičnu granicu
Epa, SASCHA STEINBACH

Podeli:

Današnje vrednosti su oborile prethodni rekord koji je zabeležen u utorak.

Rekordan rezulatat pokazuje da bitkoin nikada neće nestati kao sredstvo plaćanja, izjavio je šef istraživanja kompanije Galaksi digital Aleks Torn.

On je naveo da je tokom 15 godina svog postojanja bitkoin doživeo četiri velika pada vrednosti za 75 i više odsto, ali uvek smogao snage da se vrati rastu, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Direktorka istraživanja u provajderu kriptopodataka Kaiko Klara Medali je navela da novi rekordi predstavljaju "važnu psihološku prekretnicu" i dokazuju da su kriptovalute "izuzetno otporne" uprkos velikim poteškoćama.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

17 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: