Svet 0

08.03.2024.

15:05

Banka Rusije produžila ograničenja za podizanje gotovine u stranoj valuti

Banka Rusije je produžila ograničenja za podizanje gotovine u stranoj valuti do 9. septembra.

Izvor: Tanjug

Banka Rusije produžila ograničenja za podizanje gotovine u stranoj valuti
Depositphotos, ppl1958

Podeli:

Do navedenog datuma fizička lica mogu da podignu iz banke najviše 10.000 dolara ili ekvivalent te sume u evrima.

Ove mere ostaju na snazi zbog aktuelnih sankcija protiv Ruske Federacije pošto je ruskim finansijskim institucijama zabranjeno da kupuju gotovinsku valutu zapadnih zemalja, navodi se u u saopštenju Banke Rusije, prenosi Komersant.

Korisnici i dalje mogu da podižu preostala sredstva sa deviznih računa i depozita i iznad navedene svote, a ona će im biti isplaćena u rubljama.

Banka Rusije je navela da se stranim pravnim licima u Ruskoj Federaciji do 9. septembra neće isplaćivati gotovina u američkim dolarima, evrima, britanskim funtama ili japanskim jenima. Rezidentna pravna lica će u narednih šest meseci moći da primaju gotovinu sa svojih računa u pomenutim valutama samo za putne troškove.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

11 h

Podeli: