Svet 1

14.06.2024.

8:40

Poznati modni brend u stečaju

Holandski brend odeće Scotch & Soda opet je u problemima. Evropska podružnica grupe, S&S Europe BV, je insolventna. Prema saopštenju kompanije, odgovorni su “logistički problemi nakon ponovnog pokretanja 2023.” i rezultirajući “stalni gubici”.

Izvor: Fenix magazin/Marin Marić

Poznati modni brend u stečaju
Shutterstock/ArtMediaWorx

Podeli:

Scotch & Soda je prošle godine morao da podnese zahtev za stečaj, a zatim ga je preuzela američka kompanija Bluestar Alliance. Čini se da ti problemi još nisu u potpunosti okončani, prenosi Feniks magazin.

Prema podacima kompanije, novim stečajem pogođene su 92 prodavnice i 721 radnik. To uključuje 28 prodavnica s 320 zaposlenih u Holandiji. Preostale podružnice su u Nemačkoj, Belgiji, Austriji i Luksemburgu.

Podružnica S&S Europe odgovorna je za stacionarnu maloprodaju i e-trgovinu za Scotch & Soda u severnoj Evropi. Uprkos finansijskim poteškoćama, sve podružnice u Holandiji u početku će ostati otvorene. Prema kompaniji, stečajni upravnici Mičel Muidžes i Abslem Urhris iz advokatske kompanije Tanger Advocaten rade na “ponovnom pokretanju”.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Biće viška nafte?

Tržište sirove nafte trenutno je zategnuto, ali će sledeće godine verovatno biti viškova u ponudi, sa cenama za tip Brent koje će pasti u raspon od srednjih do visokih 70 dolara, saopštila je banka Morgan Stanley.

20:36

22.7.2024.

20 h

Podeli: