Svet 0

25.05.2024.

15:00

Ovaj avion ipak neće u "penziju"

Avion McDonnell Douglas ipak neće u "penziju".

Izvor: Avio Press

Ovaj avion ipak neće u "penziju"
Jag_cz/Shutterstock

Podeli:

Cargo Three, sa sedištem u Panami i podružnica venecuelanske avio-kompanije Transcarga International Airways, planira da započne redovne letove krajem 2024. godine sa tri McDonnell Douglas MD-10-30 Freighter koje je ranije FedEx Express.

Matična kompanija i investitor obe avio-kompanije, JMB Aviation Group, planira nabavku četvrtog MD-10 koji će pripasti venecuelanskoj avio-kompaniji. Cargo Three je dobio sertifikat avio operatera (AOC) od Civilne vazduhoplovne vlasti Paname u maju 2021, piše portal Avio Press.

Jedan od MD-10-30 (F) ex-FedEx, star 48 godina, nalazi se u radionicama za održavanje Međunarodnog aerodroma Ernesto Cortissoz od 2. februara 2024. godine u Baranquilli, Kolumbija, gde se radi na dovođenju aviona u funkcionalno stanje nakon što je dve godine proveo u kalifornijskoj pustinji.

Kada bude isporučen, postaće drugi civilni operater koji trenutno leti MD-10 u svetu, zajedno sa Transporte Aéreo Boliviano (TAB Cargo), koji uglavnom redovno leti iz Majamija za Boliviju za obavljanje nekih čarter usluga u Južnoj Americi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

21 h

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

3 h

Podeli: