Svet 0

25.04.2024.

14:50

Meta izgubila više od 180 milijardi dolara

Akcije tehnološke korporacije Meta su danas pred otvaranje berzi u Sjedinjenim Američkim Državama pale za 15 odsto.

Izvor: Tanjug

Meta izgubila više od 180 milijardi dolara
Depositphotos, AndreyPopov

Podeli:

Prethodno je izvršni direktor kompanije Mark Zakerberg tokom poziva o zaradi najavio ulaganja u veštačku inteligenciju (AI) koja bi mogla da donesu profit tek u dužem vremenskom periodu.

Meta je nakon pada deonica izgubila više od 180 milijardi dolara tržišne vrednosti, prenosi Rojters.

Kompanija je prvom kvartalu 2024. godine zabeležila rast prihoda i profita iznad očekivanja Volstrita, ali očekuje se da će rast usporiti u budućnosti. Zakerberg je, pored toga, najavio značajne investicije u veštačku inteligenciju i metaverzum, prenosi portal Verdž.

"Istorijski gledano, ulaganje u izgradnju ovih novih iskustava u našim aplikacijama je bila veoma dobra dugoročna investicija za nas i za investitore koji su ostali uz nas", rekao je Zakerberg. On je dodao da će taj proces verovatno potrajati nekoliko godina. "Postoji nekoliko načina da se ovde izgradi ogroman posao, uključujući skaliranje poslovnih poruka, uvođenje oglasa ili plaćenog sadržaja u interakcije sa veštačkom inteligencijom", istakao je Zakerberg.

Izvršni direktor kompanije iz Menlo Parka je takođe sugerisao da bi upotreba sistema veštačke inteligencije Meta AI mogla da poboljša kvalitet oglasa.

Meta trenutno generiše 98 odsto svog prihoda od digitalnog oglašavanja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: