Svet 2

25.04.2024.

14:07

Banke pooštrile pravila za građane Rusije

Turske banke su pojačale kontrolu prilikom otvaranja ličnih računa za građane Rusije, rekao je anonimni izvor u jednoj od turskih privatnih kreditnih institucija za RIA Novosti.

Izvor: Tanjug

Banke pooštrile pravila za građane Rusije
multitel/Shutterstock

Podeli:

Kako navodi izvor, nakon zahteva za otvaranje računa u banci je potrebno da prođe najmanje tri dana dok ne stigne odobrenje iz centrale, a ima i slučajeva da zahtev bude odbijen.

Jedan od glavnih uslova za otvaranje računa u Turskog za građane Rusije je polaganje nepovratnog depozita od najmanje 10.000 američkih dolara koji ne sme da se podiže dok je račun aktivan.

Ruski ambasador u Turskoj Aleksej Jerhov je pre nekoliko dana izjavio da Zapad "namerno uništava rusko-tursku ekonomsku saradnju".

Blumberg je početkom aprila preneo da trgovina Turske i Rusije postepeno opada zbog zapadnih sankcija i pritiska Vašingtona.

Podaci koje je objavilo Ministarstvo trgovine Turske pokazuju da je izvoz u Rusiju u prvom kvartalu 2024. opao za 33,7 odsto u odnosu na isti period lane.

Ankara pokušava da unapredi svoje odnose sa Vašingtonom, što podrazumeva i pojačanu kontrolu bankarskih transakcija povezanih sa Rusijom.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: