Svet 2

25.04.2024.

14:07

Banke pooštrile pravila za građane Rusije

Turske banke su pojačale kontrolu prilikom otvaranja ličnih računa za građane Rusije, rekao je anonimni izvor u jednoj od turskih privatnih kreditnih institucija za RIA Novosti.

Izvor: Tanjug

Banke pooštrile pravila za građane Rusije
multitel/Shutterstock

Podeli:

Kako navodi izvor, nakon zahteva za otvaranje računa u banci je potrebno da prođe najmanje tri dana dok ne stigne odobrenje iz centrale, a ima i slučajeva da zahtev bude odbijen.

Jedan od glavnih uslova za otvaranje računa u Turskog za građane Rusije je polaganje nepovratnog depozita od najmanje 10.000 američkih dolara koji ne sme da se podiže dok je račun aktivan.

Ruski ambasador u Turskoj Aleksej Jerhov je pre nekoliko dana izjavio da Zapad "namerno uništava rusko-tursku ekonomsku saradnju".

Blumberg je početkom aprila preneo da trgovina Turske i Rusije postepeno opada zbog zapadnih sankcija i pritiska Vašingtona.

Podaci koje je objavilo Ministarstvo trgovine Turske pokazuju da je izvoz u Rusiju u prvom kvartalu 2024. opao za 33,7 odsto u odnosu na isti period lane.

Ankara pokušava da unapredi svoje odnose sa Vašingtonom, što podrazumeva i pojačanu kontrolu bankarskih transakcija povezanih sa Rusijom.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: