Svet 0

24.04.2024.

10:22

Džej-Pi Morgan Čejs: Ekonomski bum u SAD neverovatan

Generalni direktor američke finansijske grupacije JP Morgan Chase Džejmi Dajmon juče je iskazao veliko poverenje u snagu američke ekonomije.

Izvor: Tanjug

Džej-Pi Morgan Čejs: Ekonomski bum u SAD neverovatan
Epa/JUSTIN LANE

Podeli:

On je to potkrepio velikim zapošljavanjem i zdravim potrošačkim finansijama, preneo je Rojters.

"Ekonomski bum u Sjedinjenim Američkim Državama je neverovatan, pa čak i ako odemo u recesiju, potrošači će i dalje biti u dobrom stanju", naglasio je Dajmon.

Ipak je upozorio na potencijalni ekonomski uticaj deficita potrošnje, inflacije i geopolitičkih sukoba. Dajmon je napomenuo i da bi inflacija mogla biti upornija nego što se očekivalo, što bi dovelo do toga da referentne kamatne stope duže mogu da ostanu na trenutnom visokom nivou u rasponu od 5,25 do 5,5 odsto.

Osvrnuo se i na politička pitanja apostrofirajući američku vojnu moć, političku polarizaciju i potrebu za inkluzivnim ekonomskim rastom. Dajmon je pohvalio liderstvo i ekonomsku moć Sjedinjenih Američkih Država i pozvao na „slobodu i pravdu za sve".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: