Svet 20

21.04.2024.

10:24

Milioner živeo kao beskućnik kako bi pokazao da može da krene od nule: Evo kako se proveo

Majk Blek namerno se odrekao svoje uspešne kompanije, miliona i postao beskućnik zarad eksperimenta kako bi dokazao da je sposoban da počne od nule i zaradi milion dolara za 12 meseci.

Izvor: Capital

Milioner živeo kao beskućnik kako bi pokazao da može da krene od nule: Evo kako se proveo
Depositphotos/erllre

Podeli:

Pre četiri godine usred pandemije kovida 19, Majk Blek ostavio je svoj milionski posao i napustio sve benefite koje je imao u životu i započeo život kao beskućnik.

"Počistio je" bankovni račun, oprostio se od porodice i krenuo u pokušaj da dokaže da bi mogao da se vrati za 12 meseci sa milionom u ruci.

Izazov "povratak od milion dolara" napravljen je u želji da inspiriše druge i dokaže da je moguće uspeti iako nemaš ništa.

U jednom video-snimku objasnio je kako su njegovi prvi koraci bili besplatno pronalaženje mesta za spavanje, u zamenu za posao.

"Spreman sam da spavam na podu, kauču, nije važno", rekao je.

Na kraju, Blek je stupio u kontakt sa strancem na sajtu Craigslist koji mu je dozvolio da besplatno spava u kombiju.

Ovo je omogućilo Bleku da počne da radi na svom povratku, a njegov prvi potez bio je fokusiran na prodaju nameštaja Craigslist za profit.

Sa strane je takođe počeo da radi čudne poslove poput telemarketinga i dostave.

"Jedna od najboljih stvari za prodaju su stolovi. Počeo sam da uzimam oglase na Craigslistu u besplatnom odeljku, stavljam ih na Facebook Marketplace i prodajem za profit. Predstavio sam se kao posrednik, vodeći svu logistiku između kupca i prodavca", rekao je on.

Drugog dana, Blek je zaradio 250 dolara i štedeo svaki cent. Jeo je samo pasulj i obične špagete u vreme obroka.

Sledeća faza Blekovog plana bila je da shvati koji posao želi da pokrene. Prva ideja je bila pokretanje posla u oblasti čišćenja poslovnih prostora, kasnije je odlučio da pokrene brend kafe koji je donirao prihode za spasavanje životinja.

Ali, nažalost, Blek je pretrpeo niz ozbiljnih neuspeha u svom eksperimentu, od kojih se prvi dogodio kada je njegovom ocu dijagnostikovan rak u četvrtoj fazi.

Uprkos pokušajima da se izbori i nastavi, Blek je tada i sam počeo da pati od zdravstvenih problema – uključujući dve autoimune bolesti i tumor na kuku. Ali pošto su ostala dva meseca do kraja eksperimenta, Blek je na kraju doneo odluku da okonča projekat.

Rekao je da je imao "najgorih šest meseci u svom životu" i da je morao da stavi sebe na prvo mjesto i da se fokusira na ono što je važno.

Međutim, zaradio je 65 hiljada dolara, što je i dalje impresivan podvig, prenosi Capital.

"Zvanično sam odlučio da završim projekat ranije. Moje zdravlje je narušeno do te mere da moram da počnem da brinem o tome”, rekao je Blek. "Mnogo od onoga što je za mene izašlo na videlo je ono što je zaista važno, zdravlje i zahvalnost".

Podeli:

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – otimaju: Rusija uzvraća udarac

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o postupku nadoknade štete Rusiji i centralnoj Banci Rusije "izazavane neprijateljskim delovanjem SAD" koji predviđa da Moskva može da zapleni američku imovinu u Ruskoj Federaciji.

13:14

26.5.2024.

1 d

Podeli: